Werk

justia-heijkoopOp reis gaan is inspirerend omdat je nieuwe elementen tegenkomt die er om vragen om weergegeven te worden.
Mijn schilderijen zijn intens van kleur en ik kan lang aan een doek werken om het exacte kleuren schema weer te geven wat in mijn hoofd zit.

Na mijn landschappen in Afrika ben ik een serie autobiografische werken gaan maken. De grote ijkpunten van het leven heb ik weer gegeven in een serie schilderijen over  liefde , geboorte,  dood en  verlies. Maar wel in prachtige kleuren!

Licht is in mijn schilderijen is een tijdlang een fascinatie geweest zoals je terug
ziet in mijn Afrikaanse werken, Kleuren zijn in die landen daar door de zon zo veel intenser.
Het prachtige landschap met de rijke schakeringen in kleur en lijn was een
uitdaging om op mijn eigen wijze weer te geven. Ergens tussen abstractie en de werkelijkheid in.Daarin verwerk ik soms foto’s uit mijn leven.

Ik heb een aantal opdrachten gedaan bij verschillende gemeentes, vaak een
bijzonder project met vrouwen of jongeren. Er zijn werken van mij aangekocht in binnen en buitenland. Ik was best trots toen de prime minister van Mozambique een werk van mij aankocht bij een expositie in het Franse Centrum Culturel. Ook zijn er werken van mijn aangekocht door rechtbanken, artsen praktijken, kraamzorg praktijken, overheid instellingen en particulieren.

Het huren van mijn schilderijen en beelden is ook mogelijk ,voor een vast bedrag per maand heeft men een kunstwerk in huis wat ten alle tijden omgeruild kan worden.

Moore en Rodin

In het werk van Rodin vind ik de passie en de emotie die zijn werk uitstraalt heel mooi, dat is wat ik in mijn werk ook wil weergeven.Het vasthouden van een gevoel een aanwezigheid van die energie, uitgedrukt in een beeld en toch herkenbaar voor de kijker

Wat ik bij Moore aantrekkelijke vind zijn de strakke ronde vormen en de immense grootheid van zijn beelden.

In de schilderkunst hou ik van de geheimzinnigheid van Chagal en de extravertheid van van Gogh.

Rembrandt met zijn sublieme licht invallen en zijn meesterschap in het precies weergeven van het intieme moment.